Lazarus Equity Partners genomför första investeringen - Lokaltidningen Mitt i Stockholm

Citypress AB blir ny ägare till Lokaltidningen Mitt i Stockholm AB. Citypress ägs till 60 procent av ett konsortium lett av Lazarus Equity Partners. Lazarus Equity Partners ägs bland annat av Martin Alsander och Claes Jonson som var involverade i vändningen av mediekoncernen Stampen. Resterande 40 procent av Citypress ägs av finansiella investerare.
 
Ny styrelseordförande i Mitt i blir Martin Alsander som tar över efter Joachim Berner. I den nya styrelsen sitter också Claes Jonson, Håkan Tranvik, Susanne Hobohm och Lars Axelson.
 
- Mitt i har en mycket stark ställning på mediemarknaden i Stockholm, säger Martin Alsander. Som delägare och styrelseordförande ser jag fram emot att utveckla alla affärsmöjligheter vi ser. Ägarbytet kommer medföra en väsentligt förbättrad finansiell situation för Mitt i (som blir fritt från externa skulder) och det ger oss möjlighet att göra ytterligare satsningar på bl a innehåll och digitala intäkter, säger Martin Alsander.
 
- De senaste åren har Mitt i stärkt positionerna på en svår marknad, säger Joachim Berner, avgående styrelseordförande.
 
- Det känns oerhört positivt för Mitt i med den nya ägarbilden, säger Maria Croon. Mitt i blir med den här strukturen ett ännu starkare företag. Det är sen tidigare klart att jag ska lämna Mitt i men då jag är kvar till slutet av augusti kommer jag hinna lämna över till min efterträdare, fortsätter Maria Croon.
 
Maria Croon, VD:
maria.croon@mitti.se, tel: 0706-19 45 32
 
Martin Alsander, tillträdande styrelseordförande:
alsander@lazarus.se, tel: 070-924 20 34
 
Joachim Berner, avgående styrelseordförande:
joachim.berner@gardaverken.se, tel: 0706-20 11 50
 
 
Lokaltidningen Mitt i har en total bruttoräckvidd via tidningar och digitala kanaler på knappt 1,4 miljoner läsare varje vecka.